Tornion Rauhanyhdistys ry

Suviseurat Torniossa 2016

Vuoden 2016 suviseurat järjestettiin 1. – 4.7. Torniossa seitsemän lähialueen rauhanyhdistyksen yhteistyönä. Järjestelyistä vastasivat Tornion ja Rovaniemen rauhanyhdistykset yhdessä Karungin, Kemin, Keminmaan, Rautiosaaren ja Tervolan rauhanyhdistysten kanssa.

Talkoot Tornion suviseurakentällä

Suviseura-alue sijaitsi Tornion Liakan kylässä kymmenisen kilometriä Tornion keskustasta itään. Alue on vanhaa merenpohjaa: tasaista, perinteistä peräpohjalaista peltomaisemaa.

Alueella on myös metsäsaarekkeita ja vanhoja heinälatoja. Peltoalue on osin salaojitettu.

Yhteistyötä yli valtakunnan rajan

Kylän halki virtaava Liakanjoki haarautuu Tornionjoesta, joka on Suomen ja Ruotsin rajajoki. Tornio ja joen toisella puolella sijaitseva Ruotsin Haaparanta tekevät rajatonta yhteistyötä muun muassa sivistys- ja elinkeinotoimessa. Yhteistyö on ainutlaatuista, koska se ylittää valtakunnan rajan.

Rauhanyhdistyksen toiminnassakaan valtakunnan raja ei muodosta estettä. Tornion Rauhanyhdistys toimii Tornion ja Haaparannan alueella, ja jäseniä on myös Haaparannalta.

Ajankohtainen tunnuslause

Päätoimikunta on valitsi suviseurojen tunnuslauseeksi Psalmin 73 jakeesta 28 sanat ”Onneni on olla Lähellä Jumalaa”. Psalmin viesti on ajankohtainen tänäkin päivänä: Jumala johdattaa muuttuvassa maailmassa omiaan sanallaan ja hengellään.